Pintail Duck - մի coveted գավաթային որսորդ

Pintail Duck, լուսանկարներ եւ տեսանյութեր, որոնց մասին դուք կտեսնեք այս հոդվածում `առանց չափազանցության, աշխարհի ամենագեղեցիկ եւ ամենատարածված բադերից մեկը: Նա ապրում է Ամերիկայի, Եվրոպայում եւ Ասիայում: Մեր երկրում դա հաճախ կարելի է գտնել tundra- ում, ինչպես նաեւ taiga- ում, չնայած որ այն փորձում է խուսափել անտառից եւ գերակշռող վայրերից: Փորձագետների կարծիքով, այս բադի որսը շատ դժվար է: Ինչու, պարզեք մեզ հետ:

Այս բադը ստացել է իր անսովոր բարձրաձայն անունը, քանի որ պոչը մի քանի երկար փետուրներ ունի, որոնք նմանվում են AWL- ին: Փոքր չափով, այս թռչունը մի փոքր փոքր է, քան մալարիդը, շատ էլեգանտ եւ ճկուն: Թռչունների համար սովորական թռիչքից առաջանում է ջուրը, շտապում է արագություն եւ շատ արագ թռչում: Ահա թե ինչու այս բադի որսը համարվում է ամենադժվարը:

Արտաքին բնութագիր

Որքան շատ ornitologists եւ փխրուն որսորդները ասում են, pintail իսկապես առավել գրավիչ դաքս. Նա ունի կոկիկ մարմնի եւ գեղեցիկ գույնի: Գարնան եւ ամռանը տղամարդը շատ հակապատկեր շող է առաջացնում: Շագանակագույն եւ մոխրագույն տոնները գերազանցում են փետուրները, բայց սպիտակ եւ սեւ սփռոցներով խառնվում է շատ գեղեցիկ տեսք: Ուրվականները շերտերի գույնի առումով նման են մյուս վայրի դաքսներին, ինչպես կարելի է լուսանկարել:

Հարթ, նազելի մարմինը լրացնում է երկարատեւ պարանոցը, նեղ երկար պոչը, ինչպես նաեւ մատնեց թեւերը: Մեծահասակ տղամարդու միջին կշիռը տատանվում է 600-ից մինչեւ 1300 գրամ (կախված բնակավայրի եւ սեզոնի), կանայք հասնում են 400-1000 գրամի: Թեւերի վրա փունտե հայելիը մանուշակագույն գույն ունի արտասովոր բրոնզե երանգով: Դա այս առանձնահատկությունն է, որը ձգում է բադ գեղեցկության շատ գիտակներին:

Անասնաբուծություն

Այս բադի երկու կանայք եւ տղամարդիկ սեռական հասունության հասնում են մեկ տարեկանում, հետեւաբար, որպես կանոն, նրանք ամուսնանում են առաջին տարվա վերջում: Նախ, դեկտեմբերին ձմեռային գոտում, հոտերը խառնվում են, եւ տղամարդիկ սկսում են համեմել: Տարբեր պոզաներում, բռունցքը փորձում է գրավել ուշադրություն դարձնող կնոջը: Այն կարող է արտացոլել թեւերի բնորոշ սուլոց կամ ճչացող ձայն:

Որպես կանոն, զույգերը ձեւավորվում են ձմեռային ժամանակահատվածում, հետեւաբար, թռչունները գալիս են վայրի վայրեր գործընկերների հետ: Միայնակ տղամարդիկ թռչում են եւ շարունակում են փնտրել մի կին, որն ուղղակիորեն հայրենիքում է: Pintail- ը հենց առաջին դաքսներից է, որը վերադառնում է ձմեռումից: Դրանք կարելի է տեսնել գետերի եւ լճերի գոտում, երբ ջրի մակերեւույթը դեռեւս ամբողջովին ծածկված է սառույցով:

Ի տարբերություն այլ տեսակի դաքսիների, սուսամբարները գերադասում են բուտիկ կառուցել այն վայրից, որտեղ անցնում է իր մանկությունը: Նրանք հաճախ հեռանում են եւ ուսումնասիրում են նոր տարածքներ: Թռչունները գետնին կառուցում են մի բույն, երբեմն մինչեւ ջրամբարից մինչեւ 1,5 կմ հեռավորության վրա: Նախապատվություն տալ գերաճած խոտերին կամ խոտերին: Աղբը շատ սակավ է, բադը հավաքում է մի փոքր խոտ եւ բույնի պարիսպի շուրջ փաթթում է:

Մեկ կաղապարը բաղկացած է 7-10 ձուից: Եթե ​​ինչ-որ բան տեղի է ունենում ձվերում, օրինակ, գիշատիչը ուտում է նրանց, ապա կրկին հետաձգվում է: Բադի ձուկը մոտ 25 օր է, ձվերը թողնում են այս պահին: Hatching chicks արագ հասունանում եւ մի քանի ժամ հետո մայրը մտնում է լճակ. 40 օր հետո նրանք արդեն գիտեն, թե ինչպես պետք է թռչել:

Տարածեք եւ կյանքի ուղին

Քորեխի բադը շատ լավ թռչում է եւ լողում, բայց նա չի սիրում սուզվել, ուստի նա նախընտրում է ջրի մեծ մասը ծախսել: Թռչունը տարածվում է շատ խոշոր տարածքների վրա, հասնելով նույնիսկ Արկտիկայի մայրցամաքների ափին: Այն տեղավորվում է Եվրոպայում, Ասիայում, Ամերիկայում, բայց առավելագույնը Եվրասիայի արեւմտյան մասում: Մեր երկրի տարածքի մեջ կարելի է տեսնել գրեթե բոլոր վայրերում:

Ինչ վերաբերում է ձմռանը, միայն Մեծ Բրիտանիայի թռչունների բնակչությունը, ինչպես նաեւ արեւմտյան Միացյալ Նահանգներում, հանգեցնում է բնակեցված կյանքի: Այլ վայրերում բադ մղձավանջ: Եվրասիայում, գետերի ձմռան եւ միգրացիայի երեք գոտիներ են: Առաջինը `Եվրոպայի արեւմտյան մասը, երկրորդը` Սեւ ծովի ափը, Միջերկրածովյան եւ Արեւմտյան Աֆրիկան, երրորդը Մերձավոր Արեւելքը, Արեւելյան Աֆրիկան ​​եւ Պարսից ծոցը:

Եվրոպայում բադի ձմերուկը ձմեռում է Բելգիայում, Դանիայում, Իսպանիայում, Իտալիայում, Ֆրանսիայում եւ Մեծ Բրիտանիայում: Ինչ վերաբերում է աշխարհի այլ երկրներին, օրինակ, Հնդկաստանում ձմռան ընթացքում, Pintail բնակչությունը ամենից շատն է:

Միգրացիա եւ մեղմացում

Մոխրագույն մանվածքները, ինչպես շատ այլ բադեր, նույնպես փոքր մղումներ են կատարում մոլթի ժամանակ: Հունիսի սկզբին, մինչեւ molting- ի ժամանակահատվածը, drakes- ի դաքսները թողնում են իրենց վայրի վայրերը եւ թռչում են ավելի պաշտպանված տարածքներ: Օրինակ, նրանք ընտրում են խոշոր եղջերավոր լճեր, խոշոր գետերի դելտա կամ ավելի ցածր: Միայնակ կանայք կարող են երբեմն թռչել այդ տարածքներին, ինչպես նաեւ նրանց, ովքեր կորցրել են իրենց կախոցը: Մեր երկրում պինտիլները ձեւավորվում են Վոլգա, Օբ եւ Ուրալ գետերի հովտում `մոլթինգի ընթացքում:

Իշխանություն

Իր երկար, նուրբ պարանոցի շնորհիվ դաքս փինթլեյը կարող է բավարար քանակությամբ սննդամթերք ստանալ, սակայն հազվադեպ են սուզվում եւ միայն ջրի մեջ գլուխը մեղմորեն ցրվում է:

Ընդհանուր առմամբ, սննդամթերքը խառնվում է եւ հիմնականում կախված է թռչունների միջավայրից: Այսպիսով, օրինակ, հյուսիսային գոտիներում դաքսը ավելի շատ կերակուր է ուտում, իսկ հարավում `բուսական: Բանջարեղենային կերերից թռչունը նախընտրում է ձավարեղենը, ինչպես նաեւ տարբեր ջրային բույսերի մասերը, այդ թվում, պղպեղի, կարկուտի եւ լիճի խոտերի նման:

Գարնանը եւ ամռանը դիետայում հայտնվում են տարբեր մաղադանոսներ, փոքր խմորեղեններ, միջատների թրթուրներ, մոծակներ եւ բզեզներ: Փոքր թվերով եւ հիմնականում հյուսիսային լայնություններում, կաղն ուտում է փոքր ձուկ, ճարպաթթուներ, ծովախեցգետին եւ սոսուկներ:

Загрузка...

Загрузка...

Հանրաճանաչ Կատեգորիաներ