Թեյլ-սուլիչ - ամենափոքր վայրի բադը

Թիակային բադը կամ սուլիչը ամենափոքր ջրվեժն է, որը մեր երկրում լայնորեն հայտնի է: Դուք կարող եք հանդիպել նրան գրեթե ցանկացած վայրում Ռուսաստանում: Որոնք են նրա առանձնահատկությունները եւ ինչ տարբերակիչ առանձնահատկություններ, եկեք միասին պարզենք:

Սեռի նկարագրությունը

Թարթային բադը չունի 500 գրամից ոչ ավելի կշիռ, բայց դա այլ տարբերակ չէ վայրի ջրվեժից: Ի տարբերություն մեր երկրում հայտնի բոլորի, այն ունի նեղ թեւեր, որոնք նախատեսված են ավարտին, որի շնորհիվ կարողանում է գրեթե ուղղահայաց հեռանալ: Այս հմտությունը նաեւ հնարավորություն է տալիս թռչունին վայրէջք կատարել նույնիսկ ամենադժվարին հասնել խիտ ծառերի ջրերը: Թաղանթը սողանցք է հաբիթաթի պայմանների համար, հետեւաբար այն սահմանում է երկրի գրեթե ամբողջ տարածքը, բացառությամբ Հյուսիսային ծայրահեղ սառը գոտիների: Սակայն, ինչպես ցույց է տալիս պրակտիկան, ամենից շատ սիրում է փոքր անտառային լճեր կամ ջրվեժներ, հանգիստ լճացած ջրով: Այդպիսի ջրերում մի փոքր թռչունի համար միշտ շատ սննդամթերք կա:

Արտաքին բնութագիր

Թէալը փոքրիկ գետի բադ է, որը նեղ թեւեր ունի, փոքր մարմին եւ կարճ պարան:. Շնորհիվ նրանց, թռչունը ոչ միայն լավ հողեր է պարունակում, այլեւ գրեթե անխռով թռչում է: Ճիշտ է, թռչունների փետուրը շատ պայծառ չէ: Գարնանային զույգ ժամանակաշրջանում տղամարդիկ մոխրագույն գույն են մուգ շագանակագույն գլխի եւ կանաչ շերտով, դեղին գոտին եւ թեւի երկայնքով գորշ շերտով: Տղամարդիկ կրծքավանդակը մուգ մանր բծերով: Թռչնի փորը սպիտակ է, նրա կողմերն ու ուսերը ծածկված են: Շատ գեղեցիկ գունավորում թեւերի, ինչպես երեւում է լուսանկարում:

Ամռանը եւ molting ժամանակահատվածում, տղամարդիկ ձեռք են բերում ավելի մոխրագույն գունաթափություն, առանց ակնհայտ ցրված հյուսվածքների: Այն ստիպում է նրան նման մի կին: Միակ առանձնահատկությունն այն է, որ պայծառ, դեռեւս մաքուր հայելին թեւերի վրա եւ սեւ գագաթով: Տարվա ընթացքում կինն ունի նույն փետուր գույնը: Մուգ շագանակագույն գույնը գերազանցում է լույսերը: Ի դեպ, իգական սեռը շատ նման է կանացի մալարիդին, միայն փոքր չափսի մեջ, որը հստակ երեւում է լուսանկարում:

Անասնաբուծություն

Ի տարբերություն շատ ջրվեժի վայրի դաքսի, սեռը կյանքի առաջին տարում հասնում է սեռական հասունությանը, թեեւ դա միշտ չէ, որ անմիջապես սկսում է վերարտադրությունը: Ամուսնալուծության եւ ամուսնության խաղերի ժամանակ նրանք վաղաժամ են մտնում, սովորաբար առաջին սառեցման դեպքում `մայիսին, հյուսիսում, մարտի սկզբին, երկրի հարավում: Որոշ թռչուններ զույգեր են ձեւավորում ձմեռային վայրերում կամ հատվածում, իսկ մյուսները, վայրի վայրերում ժամանելուց հետո: Թեյլ դաքսը եւս մեկ առանձնահատկություն ունի. Կանայք հաճախ ձմեռում են տղամարդիկ առանձին: Ամենա հնդկահավերը ձմռանը ուղարկվում են հարավային լայնություններով, մինչդեռ drakes հաճախ մնում են հյուսիսային շրջաններում:

The teals- ի զուգակցող խաղերը շատ նման են բրազիլացիներին: Մոլթից հետո աշնանը տղամարդիկ սկսում են ներկայացնել կանանց մոտ եւ ընտրել զույգ: Պարերի ժամանակ ջերմաստիճանները գլուխները դրեցին ջրի մեջ, իսկ հետո կտրուկ բարձրացրին `բարձրաճաշակ սաղավարտով: Ճիշտ է, այդ պատճառով թռչունները զանգահարում էին սպիտակամորթներին `թալան: Ընտրելով կողակցին, թռչունները հավատարիմ են մնում մինչեւ այդ ժամանակահատվածը, մինչեւ աղջիկը սկսում է ձվեր փաթաթելու ժամանակաշրջանը:

Թեները սովորաբար կարգավորում են փոքր խմբերում, ջրի մոտ կամ մոտ գտնվող գետնին բռնելու համար: Նստատեղի համար կինը դուրս է գալիս փոսից եւ իր հատակին դնում է չոր խոտի, տերեւների կամ փշատերեւ ծառերի ճյուղեր: Նաեւ բադի պարագծի շրջակայքում փակվում է բույնը իր փետուրներով:

Տղամարդիկ աղը կազմում է միջին 8-10 ձու եւ ինկուբացնում է մոտ 23 օր: Կյանքի առաջին օրերից սկսած դագաղները հիանալի կերպով հարմարվում են կյանքի, նրանք կարող են արագ, նույնիսկ ցատկել, սուզվել եւ ինքնուրույն ձեռք բերել սնունդ: Կյանքի 30-րդ օրը նրանք արդեն թեւում են:

Բաշխում եւ բնակավայր

Բադի տաղավարը գտնվում է Ռուսաստանի ողջ տարածքով, Եվրասիայի հյուսիսային հատվածում, իսկ հեռավոր հյուսիսում նա հասնում է Արկտիկայի ափի գոտին: Արեւմտյան բնակչությունը գտնվում է Իսլանդիայում, իսկ հարավում, Ալեթյան կղզիներում, հրամանատարում, Սախալինում եւ Հոկկիդիդոյում: Նաեւ տարածված է հյուսիսային Մոնղոլիայում եւ Պրիմորիայում: Ducks ձմեռը Եվրոպայի հարավային եւ արեւմտյան գոտիներում, Փոքր Ասիայի արեւմտյան մասում եւ Միջերկրական ծովում:

Թալը ընտրում է անտառ-տունդրայի եւ անտառային-տափաստանի տարածքը, որը շատ հաճախ բնակավայրի համար է, բայց դաշտերում գրեթե անհնար է հանդիպել: Բույսերի սեզոնին ժամանակահատվածում այն ​​կանգ է առնում ջրամբարների մոտ, աղտոտված ջրով: Այստեղ է մակերեսային ջրի մեջ նրանք գտնում են իրենց կերակուրը: Ձմռանը եւ աշնանը, թռչնագրիպը, որպես կանոն, կերակրում է բույսերի սննդի վրա, բայց գարնանը եւ ամռանը այն կերակրում է կենդանական թարմության վրա: Վերջինս ընտրվում է լոլլուսները, միջատները եւ ճիճուները: Այսօր այս թռչունն է որսորդվում:

Загрузка...

Загрузка...

Հանրաճանաչ Կատեգորիաներ