Գետի գեղեցկությունը `բադը

Անշուշտ, ձեզնից շատերը գետի վրա տեսել են վառ գունավոր բադ, կանաչ գլխով եւ լայն գագաթով: Սա scampus բադ է: Դաքսի ավանդական գետի ցեղատեսակը, որը զավթվում է թե սպորտային, թե առեւտրային նպատակներով: Մենք առաջարկում ենք ավելին իմանալ այս ցեղատեսակի մասին:

Սեռի նկարագրությունը

Հնարավոր է սովորել կտրիչը իր մեծ, բավականաչափ անհամաչափ թաշկինակով, կարճ պարանոցով եւ փոքր գլխով: Այս նշանները հատկապես նկատելի են թռիչքի ժամանակ: Դրեյքը ունի գլխի մուգ գույնը, սպիտակ շերտերով հետը, թեւերի գորշ վերին մասը եւ սպիտակ կրծքամիսը: Իգականը շագանակագույն գունավորում ունի, եւ նրա թեւերը վառ են: Երբ ջուրը տեղադրվում է, ճնճղուկները նստում են, խորը սուզվելով, եւ գլուխը քաշվում է պարանոցի մեջ: Բնորոշ դիրքորոշումը հեշտ է տեսնել այս տեսակի դաքսի լուսանկարում:

Այս ցեղի բադերի թռիչքի արագությունը ցածր է, թեւերի աղմուկը շատ նման է մալարիայի թռիչքին: Ճնճղուկը մանր խշշոցներ ու մոլուշներ է ուտում: Բադը ժամերով կարող է իր հողը հետեւել մակերեսին: Բացի այդ, այն կարող է կերակրել միջատների եւ սերմերի վրա, սակայն նրանց սննդակարգում դրանց մասնաբաժինը կազմում է ընդամենը 4-6%:

Թռչունը ոչ այնքան վախկոտ չէ, որքան դաքսի այլ տեսակներ, եւ, հետեւաբար, Դնեպրի ստորին հատվածներում կամ Արեւմտյան Սիբիրի տարածքում գտնվող որսորդական ցանկը: Վերջին շրջանը կազմում է բնակչության ընդհանուր թվաքանակի գրեթե 6% -ը: Նրանց տեսակների հարավային ներկայացուցիչները կշռում են ավելի շատ, ունեն շատ բարձրորակ միս:

Չափերը եւ ձայնը

Տղամարդիկ եւ կանայք բավական լուռ են: Երբեմն տղամարդը կարող է դառնալ խուլ «Խո-կո», հիմնականում գարնանը, իսկ կանայք քողարկում են հանգիստ եւ համաչափ: Սիբիրյան գազանն իր անունը ստանում է իր գագաթով, քանի որ այն բազայի վրա, որը գտնվում է վերեւում, երկու անգամ ավելի երկար է: Կեղտոտ ափսեներ են երկարատեւ կոկորդիլոսով, պարկը նեղ է: Պոչը կլորացվում է, տղամարդկանց թեւերի մոտավոր երկարությունը կազմում է 22-26 սմ, իսկ կանայք `20-23 սմ: Տղաների խոզը հասնում է 6.5 սմ չափսերին, իսկ տղամարդկանց գոտին` 7 սմ:

Սեզոնային միգրացիա

Դանիայում, Գերմանիայում եւ Սկանդինավյան թերակղզում ապրում են սիբիրյան բզեզները արեւմուտք, Հոլանդիայից, Մեծ Բրիտանիայից: Սակայն ռուսական դաքսը հիմնականում ձմեռ է Volga, Սեւ եւ Ազով ծովերի վրա, որտեղից դրանք ուղարկվում են Միջերկրածովյան: Ջերմ երկրները դառնում են ապաստարան որսորդների համար, օրինակ `Թուրքիան, Լիբիան, Թունիսը, Բուլղարիան եւ Եգիպտոսը: Այս ցեղատեսակի դաքսները մղվող թռչուններ են, ուստի դրանց նյարդայնությունը հազվադեպ է համընկնում ձմռանը:

Habitat եւ կերակրման

Թռչունները ընտրում են բաց, լայն գետի ջրհավաք ավազաններ, խուսափում են լճերից եւ գետերից, որոնք ափերին մոտենում են անտառներով: Դաքսը սիրում է բուսականությամբ լցված ջրամբարներում ապրել, քանի որ այստեղ է, որ նրանք կարող են ստանալ իրենց կենդանիների կերակրումը: Ավելին, ջրամբարի աղտոտումը կարեւոր չէ: Սննդամթերքն արտադրվում է մանր, ներքին ջրերում (օրինակ, բրնձի դաշտերում կամ տափաստանային լողավազաններում): Ներքին ժամանակահատվածում սայրերը նախընտրում են մակերեսային ջուր:

Reproduction եւ ժառանգությունը

Հղիության շրջանը հստակ սահմանված չէ, սակայն բնակչության առաջին տարում տեղադրություն չի կատարվում: Ամռանը, մեծ թվով երիտասարդ թռչունները հիմնականում թափառում եւ թափվում են, եւ վայրի վայրերում, քրմֆոկան ուղեկցվում է զույգերով: Տղան խնամում է նման կնոջը, շրջում է իր շրջապատում, իսկ նրա գագաթը ջրի մեջ է: Գլխը ցնցելն էլ բնորոշ է, իսկ թզուկը միշտ հորիզոնական է: Երբեմն scytons բուսական խոտ է, կամ ընտրեք բաց տարածքներ մոտ ջրին:

Բույնի այլ տարբերակն այն է, որ ջրամբարների կամ գետերի մեջ խայթոցներն ու կղզյակները: Նրանք կարող են բույնը դնել միայնակ թփերի մեջ (լեռը, վայրի վարդը, մոխիրը): Բույնի հիմքը չոր խոտի կավիճ է եւ ներքեւ: Չափերը `մոտ 23 սմ լայնություն եւ 11 սմ խորություն:

Ղրիմում, եւ ավելի կոնկրետ `իր տափաստանային մասում, խայթոցի ժակը գրեթե միշտ տեղադրված է եղեգի վրա: Ձվերի քանակը սովորաբար հասնում է 10 կտոր, եւ ամեն տարի մեկ կնոջ մոտ կալանքում միավորների քանակը չի կարող փոխվել: Ձվի գույնը դեղնավուն կամ ձիթապտղի է, միջին քաշը հասնում է 40 գրամի: Hatching- ը տեւում է մոտ 23 օր:

Ջունգլիների տղամարդիկ պահպանում են բույնը, եթե կանայք թողնում են, եւ հետո, նրանք հանդիպում են իրենց գործընկերոջը: Մոխրագույն ագռավը սպառնալիք է բույնների համար, հետեւաբար դաքսը խնամքով ծածկում է այն ցածր եւ չոր խոտով: Միօրյա ցանքսերը կշռում են 30-ից 45 գրամ, պատրաստակամորեն սուզվելով եւ ունեն փափուկ ցածր կծում: Ընդհանրապես նման է մալարիդի ձագերին:

Մուլթ

Այս տեսակի ներկայացուցիչները ողողված-ձմեռային ժամանակաշրջանում եւ ամռանը մոլթ է: Նախ, փետուրները փոխարինվում են գլխի, որովայնի եւ սաղավարտի վրա, ապա պոչին եւ ետին: Թեւերը փոխում են գույնը մոլթի սկզբից մեկ ամիս հետո: Օգոստոսին ամառային հանդերձանքն արդեն փոխարինվել է աշունով, ամուսնությամբ: Չափահաս դուստրերը, առանց զույգերի եւ ձագուկի վաղաժամ, եւ տղամարդկանց հետ միասին:

Ducks- ը, որոնք զավակներ ունեն, հուսով են դիմանալ հուլիսին եւ ավելի արագ, քան մյուսները: Առաջին մոլթը երիտասարդ պահուստ է օգոստոսին եւ տեւում է մինչեւ մարտ, երբեմն ավելի երկար: Դրա շնորհիվ երիտասարդ անձինք երբեմն պահում են կրծքագեղձի եւ երիկամների վրա ոսկորները: Նման շրթունքները հաճախ երեւում են երիտասարդի լուսանկարում:

Загрузка...

Загрузка...

Հանրաճանաչ Կատեգորիաներ